juli 7

0 comments

rekenen en wiskunde bijles

By gerardversluis

juli 7, 2022


Terugblik

wiskunde bijles slimmer wiskunde en rekenen


Zo, het schooljaar 2021-2022 zit er weer bijna op. Vandaag heb ik nog 2 bijlessen voor wat leerlingen die morgen hun laatste toetsen hebben. Als ik terugkijk is het een mooi jaar voor de bijlessen geweest. Ik heb een aantal leerlingen mogen helpen bij de examens (3 leerlingen HAVO wis A, 2 leerlingen HAVO Wis B, 2 leerlingen VWO Wis A en nog een VMBO GT examen leerling). En daarnaast een flink aantal leerlingen in diverse klassen.

Ook andere vakken
Nieuw voor mij dit jaar is dat ik bij enkele van mijn onderbouw bijles leerlingen ook geholpen met met andere vakken zoals Nederlands, NaSc, Bio, Natuurkunde en Scheikunde. Dat was leuk om te doen en blijf ik doen maar alleen op speciaal verzoek. En alleen bij leerlingen die ik ook al begeleid met wiskunde en/of rekenen.

Reserveer je plaats
Leuk voor mij is dat diverse ouders en/of leerlingen al hebben aangegeven graag volgend schooljaar weer verder te willen met de bijlessen. Ik ga daar wat meer structuur in aanbrengen en de mensen die elke week komen ook een plekje garanderen zodat ze een vast moment hebben. En als je rooster dan verandert, plannen we een volgende vast moment in. Mocht je nu al weten dat je van plan bent volgend schooljaar weer langs te komen: reserveer vast een plekje want mijn tijd die ik aan bijlessen besteed is beperkt.

Op andere locatie
Wat ook goed bevallen is, is om bij leerlingen thuis de bijles te verzorgen. Ik doe dat momenteel voor sommige leerlingen in Oosterbeek en Arnhem. Als er een geschikte ruimte is waar we rustig kunnen zitten is dat prima en tegen geringe meerkosten kom ik dan graag langs.

Online
Grappig vind ik het dat sommige leerlingen ondanks dat de Corona ons er nier meer toe dwingt, toch nog steeds graag liever online lessen volgen. Ondertussen is mijn setup ook van dien aard dat ik gemakkelijk met mijn ipad kan schrijven en we zodoende toch behoorlijk intensief samen kunnen werken. Een bijkomend voordeel is dat ik gemakkelijk de aantekeningen digitaal kan delen. Dat blijf ik volgend schooljaar dus ook aanbieden.

Al met al is het een leuk bijles jaar geweest en ik blijf dit graag doen naast mijn overige werkzaamheden.

Ik hoop jullie na de zomervakantie weer te zien.


gerardversluis

About the author

wiskunde docent, lean six sigma consultant, interim manager, verandermanager, vader, bridge, fantasy boeken, lexus, muziek

MIsschien ook leuk voor je

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!